Ne strateji oyunları gördüm, hakkında tek bir Türkçe kaynak bulunmayan! Her ne kadar popüler olsa da internette Türkçe ve güncel bir Hearthstone Arena Rehberi bulmak neredeyse imkansız. Hearthstone Arena modunda bu kadar çok vakit geçirdikten sonra ben de elimi taşın altına koyup şimdiye kadar hazırlanmamış kapsamda bir Türkçe rehber hazırlamaya karar verdim. Şimdi arkanıza yaslanın ve gelecekte tekrar tekrar başvuracağınız bu rehberin tadını çıkarın!
1 Hearthstone Arena Modu Nedir?
2 Hearthstone Arena Temel Bilgileri
3 HS Arena Sınıf Seçimi
4 Hearthstone’daki Farklı Deste Türleri
5 Hearthstone Arena Deste Oluşturma Taktikleri
6 Arena Deste Takipçisi (Deck Tracker) ve Diğer Kaynakları Kullanma
7 HS Arena Oyununuzu Geliştirme
8 12 Galibiyet Alacağınız Günler Gelecek
Hearthstone Arena’da vakit geçirdikçe, bu muazzam oyun modu için sürekli altın (veya para) harcamak yerine, nasıl daha başarılı olup daha çok oynayabilirim diye düşüneceksiniz. Bunun da yolu çoğu zaman tekerleği icat etmekten ziyade başarılı oyuncuların deneyimlerini takip etmek. Bu konuda hem izleyebileceğiniz yayıncıların, hem de okuyacağınız kaynakların hemen hepsi İngilizce. Türk oyuncular tarafından hazırlanan rehberlerin ve verilen tavsiyelerin tümü değişen oyun dinamikleri ve metalar sebebiyle zaman aşımına uğramış durumda. Bu sorunu aşmanın tek yolu ise bu oyun modunun dinamiklerini ve prensiplerini şu anki metaya bağlı kalmadan anlatmak.
Aklımda takipçiler için kısayolunu tarayıcılarına ekleyecekleri ve dönüp dönüp okuyacakları, kendim içinse sürekli güncellenecek bir makale düzeni var. Sürekli güncellenme kısmı size bu yazıyı okuduğunuz şu anın en iyi kartlarını ya da sınıflarını (hero) bildirmek üzere değil, kendi gelişimim sonunda öğrendiğim ve geliştirdiğim taktikleri aktarmak üzerine kurulu. Ayrıca oyunda geçen terimleri (çoğu zaman başarısız bir biçimde) Türkçe’ye çevirmeye de çalışacağım ki, oyun literatürüne böyle de bir faydamız olsun. Oyuna yeni başlayan arkadaşları hemen aşağıdaki paragrafa, bu moda aşina oyuncuları ise “Tempo” altbaşlığına alalım. Haydi buyursunlar!
Hearthstone Arena Modu Nedir?
Arena modu 150 altın veya (eğer Avrupa sunucusunda oynuyorsanız) 2 Euro vererek giriş biletini satın aldığınız bir Hearthstone modudur. Bu oyun modunun güzel yanı, Hearthstone’da herhangi bir kart koleksiyonuna sahip olmadan diğer tüm oyuncularla aynı avantaja sahip olmanızdır. Ayrıca kazandığınız ödüller ile oyundaki diğer modlarda kullanabildiğiniz kart koleksiyonunuzu geliştirmenizin de çok eğlenceli bir yoludur. Bu oyun modunun benim en çok sevdiğim yanı ise kurduğunuz stratejilerin sürekli olarak değişmesi ve kendinizi sürekli yeni bir stratejiye adapte etme gerekliliğiniz.
Blizzard, Battlegrounds modunun oyuna eklenmesi ile birlikte çok sevilen Arena modunu adeta “Diğer” menü öğesinin içine alarak bu moda ne kadar az değer verdiğini gösterdi. Arena modunda, tıpkı diğer modlarda olduğu gibi, en iyi oyuncuların bir sıralaması var. Bu sıralama listesini sezonlar boyu güncellemedikten sonra bu yılın ilk iki sezonunda en iyi oyuncular listesi düzenli şekilde güncellendi ve yapılan ufak değişiklikler ile Blizzard bu oyun moduna tekrar ilgi göstereceğinin sinyallerini de vermiş oldu.
Hearthstone Arena Temel Bilgileri
Arena biletimizi aldıktan sonra karşımıza oyunda var olan tüm sınıflar içerisinden üçü seçenek olarak sunuluyor. Bu noktadan itibaren yapacağınız her seçim oynayacağınız oyun seferi (run) için büyük önem taşıyor. Değişen metalar ile birlikte her sezon rotasyona yeni kartlar giriyor ve bu sınıfların başarı sıralaması da değişiyor. Hearthstone Arena modu için en güncel sınıf sıralamasına HSReplay sitesinden erişebilirsiniz. Özellikle yeni oyuncular için tavsiyem, oynamaktan en çok keyif aldığınız ve kendinizi en rahat hissettiğiniz sınıfı seçmek.
Sınıfınızı seçtikten sonra karşınıza her seferinde 3 kart geliyor ve her el bu kartlardan birini seçmeniz (ve dolayısıyla diğer ikisini seçmemeniz) gerekiyor. Buna Arena’da deste oluşturma süreci diyoruz. Bu işlem arka arkaya 30 kez tekrarlanarak birazdan başlayacağınız oyun seferi için toplam 30 karttan oluşan destemizi oluşturmuş oluyoruz.

Her oyun seferinin sona ermesi için şimdi sıralayacağım üç şeyden birisi olması gerekiyor. Bunlardan ilki toplamda 3 mağlubiyet almak (ki bu en sıkça başınıza gelecek olan). İkincisi toplamda 12 galibiyete ulaşmak (ki bu her oyun seferi için alabileceğiniz en başarılı sonuç). Sonuncusu ise “Allah’ın yok mu Blizzard!?” diyerek destenizi emekliye ayırmanız ve oyundan çekilmeniz. Her oyun seferinde alacağınız sonuçla beraber sizi farklı ödüller bekliyor. Bu ödülleri buradaki İngilizce kaynaktan inceleyebilirsiniz. Gördüğünüz gibi başta vermiş olduğunuz 150 altın ve daha fazlasını alabilmek için oluşturduğunuz destenin en az 7 galibiyet alması gerekiyor ki bu kulağa geldiği kadar kolay bir şey değil.
Tempo
Şimdi gelelim bu rehberde sıkça bahsedeceğim bazı temel kavramlara. Hearthstone Arena’da en sık duyacağınız kelime tempo olacak. Tempo, özetle board’unuzun rakibinizin board’una kıyasla ne kadar güçlü olduğu anlamına geliyor. Bu yalnızca hali hazırda yerde olan minion’larınıza ek olarak, rakibinizin board’ından minion temizleme potansiyelini de içeriyor. Özetle tempo sadece ataktan ibaret değil, aynı zamanda elinizde olan büyüler (spell) aracılığıyla da tempo yaratabilirsiniz.
Tempo Arena için en önemli ve en sıkça duyacağınız terim demiştik. Bunun nedeni, Arena modunda genel olarak daha çok tempoya sahip destelerin avantajlı olması. Elbette değişen metalara bağlı olarak bunda da değişimler olmakta, ancak genel olarak yüksek tempoya sahipseniz rakiplerinizin çoğundan üstünsünüz diyebiliriz. Bu ayrım Hearthstone’un diğer oyun modlarında bu kadar keskin değil. Yukarda bahsettiğim büyüler aracılığıyla tempo elde etme konusuna bir örnek verelim. Shaman sınıfının sahip olduğu Serpentshrine Portal büyüsü çok güzel bir tempo kartı örneği. Bu kart ile hem rakibinizin minion’larından birisini öldürebilir hem de kendi board’unuza 3 mana değerinde bir minion ekleyebilirsiniz.
Değer (Value)
Bu terimi sahip olduğunuz kart avantajı veya kart üretme potansiyeli olarak açıklayabiliriz. Bunu hem sahip olduğunuz ve board’unuzda bulunan kart sayısını arttırarak, hem de rakibinizin kartlarını azaltarak yapabilirsiniz. Hearthstone’da destenizi oluştururken genel olarak tempo ile değer arasında bir tercih yapmanız gerekir.
Tempo ve değer arasındaki denge Arena’da oldukça önemli. Elbette mümkün olduğunca fazla sayıda tempo kartını destemize ekleyerek Arena’da büyük bir avantaj elde etmek mümkün. Ancak oyununuza değer katacak bazı kartları destenize eklemek size uzun vadede büyük avantaj sağlayacaktır. Örneğin Priest büyüsü olan Thoughtsteal ile rakibinizin destesindeki iki kartı kopyalayarak elinizdeki kart sayısını arttırabilirsiniz. Eğer Hearthstone sans tanrıları yanınızdaysa, bu kart ile yakalayacağınız avantaj sayesinde rakibinizi kendi silahları ile vurabilirsiniz. Size sadece değer diğer kazandıracak kartlar için, oynadığınızda yeni kartlar keşfettiğiniz (discover) veya destenizden birden fazla kart çekmenizi sağlayan kartları düşünebilirsiniz.
İnisiyatif (Initiative)
Bu kartlar genellikle oynadığınız anda board’a etki edecek kartlar. Minion’ları hedefleyerek (target) oynadığınız neredeyse bütün büyüler bu kategoride. Buna ek olarak board’a koyduğunuzda doğrudan rakibe veya rakibinizin minion’larına saldırabildiğiniz (Rush ve Charge özellikleri olan) minion’lar da bu kategoride. Gördüğünüz gibi tempo ve inisiyatif kartları genelde birbirine paralel özellikler ile birlikte geliyor ve çoğu zaman bu ikisi arasında bir tercih yapmak zorunda kalmıyorsunuz.
HS Arena Sınıf Seçimi
Doğrusunu söylemem gerekirse sınıf seçimi bu rehberi yazarken en az ilgimi çeken konu. Oyun oynarken bunu zevk almak için yaptığınızı unutmayın. Yukarıda bahsettiklerimi tekrarlayacak olursam karşınıza gelecek seçeneklerden, destesi hakkındaki bilginiz en çok olan sınıfı seçin. Sırf oynadığınız an için daha başarılı olan ve daha az bildiğiniz bir sınıfı seçmek çok büyük ihtimalle destenizin daha çok galibiyet almasını sağlamayacak. Aksi halde en başarılı sınıflar sürekli karşılarına bir tercih olarak gelen “şanslı” oyuncular sürekli daha başarılı olurlardı.
Hearthstone’daki Farklı Deste Türleri
İleri seviyedeki oyuncular için oyun öncesinde deste oluştururken yaptığınız seçimler de oluşturduğunuz destenin ne kadar başarılı olduğunu göstermiyor. Durum daha alt seviyedeki oyuncular içinse tam olarak böyle değil. Her seferinde üç karttan birisini seçmeniz gereken anlar, çoğu zaman bazı kartların açık ara diğerlerinden daha iyi olması ile birlikte kolay tercihler haline geliyor. Önemli olan şey, elinizdeki deste ile neler yapabileceğinizi kestirebilmek ve deste oluşturma sürecinin ilerleyen evrelerinde seçimlerinizi buna göre yapmak. Bunun için kart seçimi ekranında sürekli güncellenen mana eğrisi (mana curve) yegane dostunuz. Hemen aşağıda inceleyeceğimiz deste türleri, oluşturacağınız mana eğrisi ve yukarda bahsettiğim tempo, değer, inisiyatif üçlüsünün mükemmel uyumu rakiplerinize karşı üstünlük kurmanın ilk adımı.

Agresif (Aggro)
Mümkün olduğunca yüksek tempolu ve defansif minion’lar yerine hasar kabiliyeti yüksek olan minion’lardan oluşan bir deste türü. Board’a bir kez koyduğunuzda yere yapışan (örneğin rakibiniz öldürse bile öldükten sonra yerine başka bir minion bırakan) ve rakibinizin kolay kolay başa çıkamayacağı minion’lar bu deste türü için oldukça önemli. Bu deste türünün bir diğer vazgeçilmezi ise rakibinizin suratına oynadığınız el hasar verecek özellikteki kartlar.
Tempo
Yukarıdaki tempo açıklamasına paralel olarak, değer ve kart avantajını geri plana bırakarak oyunun ilk hamlelerinden itibaren board’da yüksek bir üstünlük kurmanızı sağlayan deste türü. Bunu hem board’unuza sürekli bir şekilde minion’lar ekleyerek hem de hali hazırda var olan minion’larınızın istatistiklerini geliştirerek (buff) rakibinizin başa çıkamayacağı bir tempo yaratarak yapabilirsiniz. Bu tarzdaki desteler genelde daha çok sayıda 1-2-3 mana değerli kartlara sahiptir.
Orta-Menzil (Mid-Range)
Bu deste türü, tempo deste türüne göre daha az sayıda 1 ve 2 mana değerli kartlara sahip olmakla birlikte board’un ve oyunun kontrolünü genelde 3, 4 ve 5. ellerde (turn) ele alır. Oyunun ortasında karşı tarafın yüzüne (face) yeterli hasarı verdikten sonra oyunu kazanmak için 2 veya daha fazla bitirici (finisher) kart bulundurur.
Kontrol (Control)
Bu deste türünde sürekli olarak rakibinizin bir adım gerisinden geldiğiniz, ve rakibinizin hamlelerine cevap vererek bir avantaj yakalamaya çalıştığınız bir oyun oynarsınız. Genel olarak rakibinizin iyi değerlendiremediği ellerde oyunun kontrolünü ele alır ve elinizde daha çok bulunan yüksek mana değerli kartlar ile oyunu kazanırsınız.
Yıpratma (Attrition)
Bu rehberde yaptığım en iyi çevirilerden birisi. Adı üstünde, rakibinizi yıpratarak ve bezdirerek oyunu kazanmaya yönelik desteleri bu kategoriye koyabiliriz. Amacınız doğrudan rakibinizi öldürmek yerine, rakibinizden daha uzun süre hayatta kalmak. Eninde sonunda rakibinizin değerli tempo kartları tükenecek ve oyunun kontrolü size geçecek. Böyle bir desteyi bir araya getirirken, oyun başında oynayabileceğiniz birkaç minion’a, canınızı tekrar doldurabileceğiniz (healing) büyülere ve elinizdeki değeri arttırabileceğiniz kartlara ihtiyacınız olacak.
Hearthstone Arena Deste Oluşturma Taktikleri
Şimdi gelelim bütün bunların nasıl bir araya geleceğine. Bu bölümde Hearthstone Arena’da destenizi oluştururken kullanabileceğiniz bazı taktiklerden bahsedeceğim. Bu taktikler kendi okuduklarım, denediklerim ve yararını gördüğüm notlardan ibaret. Bu rehberin tümünde olduğu gibi bu taktikler de şu an içinde bulunduğumuz metanın ötesinde, geçerliliğinin uzun süre devam etmesini beklediğim taktikler. Yine de – özellikle bu başlığı – sürekli güncelleyeceğim notlar kısmı olarak görmekte fayda var.
Öncelikle kart seçiminizi yaparken hangi minion’ın kağıt üstünde daha değerli olduğunu konuşalım. Bildiğiniz gibi her minion’ın iki adet önemli istatistiği (stat veya statline) var. Bunlardan birisi atak gücü diğeri ise canı. Kabaca takip edebileceğiniz kural bu iki istatistiği toplayıp ikiye bölmek ve kartın mana değeri ile karşılaştırmak. Eğer kartınızın mana değeri bu ortalamadan düşükse kardasınız demektir. Ne var ki, minion’larımız bazı özelliklerinden ötürü (Battlecry, Deathrattle vb.) değerine göre daha düşük istatistiklere sahip görünebilir. Kartımızın sahip olduğu bu gibi özellikleri “kabaca” formülünüze +1 değeri vererek ekleyebilirsiniz.
Elbette oyunda bu formüle uymayacak birçok kart mevcut. Örneğin, bunlardan birisi Cairne Bloodhoof (görseli hemen aşağıda). Bu minion 4 atak gücü ve 5 canı olmasına rağmen 6 mana değerinde. Yalnız öldüğünde bir adet daha 4 atak gücü ve 5 canlık minion bırakıyor yere. Dolayısıyla rakibinizin “yere yapışan” bu karttan kurtulması için oldukça uğraşması lazım. Veya iki kartı karşılaştırdığımız başka bir senaryoya bakalım. Diyelim ki Oasis Snapjaw (2 atak gücü – 7 can) ve Chillwind Yeti (4 atak gücü – 5 can) karşımıza seçenek olarak geldiler. Bu iki kart her ne kadar kağıt üstünde aynı olsa da Chillwind Yeti Arena’da daha büyük bir temponun her zaman avantajlı olması dolayısıyla daha tercih edilebilir duruyor.

Seçtiğiniz sınıfa göre karşınıza gelme ihtimali bulunan birkaç büyünün dışında, Arena’da büyülerin çok büyük bir değeri yok. Genel olarak oyunda bulunan büyüler bize tempodan ziyade değer kazandırmak üzere tasarlandığından bu kartlar çok tercih edilebilir olmuyor. Elbette doğrudan board’a etki eden büyüler bize tempo kazandırıyor. Ancak sınırlı mana’nızı büyüleriniz ile rakibinizin minion’ları üzerinde harcayıp kendi board’unuzu geliştirme kısmını geride bırakmak Arena’da yapılabilecek en kolay hatalardan birisi. Özellikle bize can veren büyüler, yıpratmaya yönelik kurulan destelerin dışında oldukça zayıf kalıyor.
Hearthstone Arena’da yapılan en sık hatalardan bir diğeri ise sinerji (synergy) peşinde koşarken kötü desteler kurmak. Yukarda bahsettiğim koşullara bağlı kartların handikapı bu noktada ortaya çıkıyor. Birçok Hearthstone kartı, her oyun sırasında kendisine yatırım yapmanız veya tam olarak doğru zamanda oynamanız üzerine tasarlanmış durumda. Bu durum Arena modu için büyük bir handikapa dönüşebiliyor. Örneğin Paladin sınıfının Bellringer Sentry kartı 3 atak gücü, 4 can, hem Battlecry hem Deathrattle özelliğini sadece 4 mana’ya sunuyor. Ancak bu hesaptaki tüm verimi alabilmek için destenize iki adet de Secret eklemeniz gerekiyor. Üstelik bu durumda bile bu Secret’lardan birisini daha önce oynamış veya destenizden çekmiş olabilirsiniz. Böylece aslında kağıt üstünde çok güçlü olan ve karşımıza ender olarak gelen bu kart Arena’da bizim için oldukça değersiz bir karta dönüşüyor.
Bu başlıkta vereceğim son tavsiye ise 30 karttan oluşan destenizi oluşturma sürecini 3 eşit parçaya bölmeniz. İlk 10 kart seçiminizi, destenizin türünü ve yakalayabileceğiniz sinerjileri düşünmeden, yalnızca kartlardan en iyilerini seçerek tamamlayın. İkinci bölümde yine ilk bölümdekine benzer bir şekilde davranın, yalnız bu sefer mana eğrinizi göz önünde bulundurun. Birbirine eşit gibi görünen iki karttan mana eğrinizi daha sağlam hale getirecek olanı tercih edin. Son 10 kartı seçmeye başlamadan da hem mana eğrinizin hem de yapmış olduğunuz 20 seçimin sizi hangi deste türüne yakınlaştırdığınızı göz önünde bulundurun. Bu doğrultuda deste türünüz için eksik olan kartları seçmeye çalışın.
Arena Deste Takipçisi (Deck Tracker) ve Diğer Kaynakları Kullanma
Türkçe olmasa da internette yer alan bunca bilginin dışında Hearthstone Arena oyuncularına destek olacak bazı araçlar mevcut. Bu konuda uzun uzadıya bir liste yapmak yerine kendi kullandığım iki aracı tanıtacağım. Bunlardan birincisi, eğer oyuna aşinaysanız diğer modlardan da bilebileceğiniz Hearthstone Deck Tracker isimli uygulama. Bu uygulama sayesinde oyun esnasındaki arayüzünüz biraz değişiyor ve ekranınızın sağ tarafına desteniz ile ilgili bilgiler geliyor. Destenizde hangi kartları henüz çekmediğinizi ve hatta rakibinizin oynadığı kartların geçmişini bu uygulama sayesinde görebilirsiniz.
Arena oyuncularının dostu bir diğer araç ise Hearth Arena Companion isimli uygulama. Bu uygulama sayesinde destenizi oluştururken size yukarda verdiğim formülden çok daha kapsamlı bir puanlama sistemi yardımcınız oluyor ve size hangi kartın en iyisi olduğunu söylüyor. Bu puanlamalar HS Arena modunda uzmanlaşmış kişiler tarafından oluşturuluyor. Ancak uygulamanın sizin oluşturduğunuz deste türünü anlamasını ve size her zaman en iyi kartı önermesini beklemeyin. Bence buradaki puanlar Arena’da bir türlü yakalayamadığımız kartlar arası sinerjilere haddinden fazla puan veriyor.

HS Arena Oyununuzu Geliştirme
HS Arena modunda hangi seviyede olursanız olun, oyununuzu geliştirmek için yapabileceğiniz birçok şey var. Bunlardan bazılarını burada liste halinde sıralayacağım.
- Hearthstone Arena oynayan diğer oyuncuları izleyin ve bulabildiğiniz tüm kaynakları okuyun. Çok büyük ihtimalle canınız her istediğinde ve sürekli olarak Arena oynayacak kadar altınınız olmayacak. Bu yüzden HS Arena hakkındaki bilginizi arttırmanın en iyi yolu diğer oyuncuların deneyimlerinden faydalanmak. Benim gördüğüm kadarıyla malesef başarılı Türk Hearthstone Arena yayıncılarını bulmak imkansız. İngilizceniz olmasa bile yabancı yayıncıları izlemek oyununuzu geliştirecektir.
- Yukarda bahsettiğim Arena Deste Takipçisi araçlarından (benim önerdiklerim olmasa bile) yararlanın. Bu araçları kullanmayı hile yapmak olarak görmeyin. Sonuç olarak yeterli tecrübe ve not alarak bu araçların yaptığını siz de yapabilirsiniz.
- HS Arena modunda oynadığınız sürece, oyunda aktif olarak yer alın. Oyun kararlarınızı otomatiğe bağlamadan kendi kararlarınızı sürekli eleştirin.
- Kendinize sürekli sorular sorun. Destenize eklemeye karar verdiğiniz kartların işlevini sorgulayın. Şu anki oyun sırasında ve bir sonrasında neler yapmanız gerektiğini düşünün. Rakibinizin size en optimal cevabının ne olabileceğini sorun ve sonra bu cevabı neden ver(e)mediğini sorgulayın.
- Arkadaşlarınızla beraber oynamaya çalışın. Oyunu her ne kadar iyi bildiğinizi düşünseniz bile, başka bir oyuncunun fikirleri gözden kaçırdığınız ihtimalleri size gösterecektir. Eğer benim gibi oyunun temellerine çok hakim bir arkadaşınız varsa bunu mutlaka değerlendirin. Eğer arkadaşınız yoksa, beraber oynayacağınız oyuncuları bulmak için Discord kanalımıza katılabilirsiniz.
- Eğer başlangıç seviyesinde bir oyuncuysanız oyunun temellerini kavramaya çalışın. Kartların özelliklerini doğru okuduğunuza emin olun. Oyundaki birçok mekanik elinizdeki kartların doğru sırayla oynanması üzerine kurulu. Oynayacağınız kartların sırasını her ele başlamadan önce aktif olarak düşünün.
- Eğer orta seviyede bir oyuncuysanız, hakim olduğunuz sınıf sayısını arttırın. Her seferinde 3 sınıf içerisinden seçim yaptığınızı düşünürsek, sizi bir sonraki seviyeye taşıyacak yegane gelişme en az 5 sınıfın kartlarına ve oyun tarzına hakim olmaktan geçiyor.
- Eğer ileri seviyede bir oyuncuysanız, mevcut meta hakkındaki bilginizi arttırın. Sizi diğer oyunculardan ayırıp oyunun zirvesine taşıyacak gelişme rakibinizin elini çok iyi analiz etmekten geçiyor. Bu seviyedeki oyunlarda deste oluşturmadaki şans faktörü en aza inerken, destenizdeki kartların potansiyelini tam olarak kullanmanın önemi oldukça artıyor.
- Şüphede kaldığınızda tempo oyununu diğer oyunlara tercih edin.
12 Galibiyet Alacağınız Günler Gelecek
Tekrar ediyorum, bu oyun modundan keyif almayı unutmayın. Eğer HS Arena sizin için doğru oyun moduysa, başlarda kötü olduğunuz bir konuda zamanla gelişmenin verdiği hissi iliklerinize kadar hissedeceksiniz. Hearthstone Arena beyninizdeki bütün şekerleri yakmanızı sağlayacak piyasadaki en mükemmel bedava oyunlardan birisi.

Bu oyun modunda itiraf etmekten çekindiğim kadar çok zaman geçirmiş bir oyuncu olarak söyleyebilirim ki, bu son satırlarını okuduğunuz Hearthstone Arena Rehberi gibi kapsamlı ve güncel metaya bağlı olmayan başka bir Türkçe kaynak malesef yok. Umuyorum ki zaman içerisinde bu durum değişir ve diğer oyuncular bu rehberin üstüne ekleyerek kendi deneyimlerini paylaşırlar. Bu HS Arena rehberini gelişmekte olan bir kaynağın başlangıcı olarak görmeniz, tarayıcınıza kısayolunu eklemeniz ve güncellemeleri okumak için yeniden ziyaret etmeniz dileğiyle.
İyi eğlenceler!